Dit is een mededeling van het oud bestuur van Vereniging Sancho.

Vereniging Sancho is opgeheven. Dit forum behoort toe aan Vereniging Sancho en dit forum gaat dan ook sluiten.

Op 29 maart 2019 zijn de notulen van de ALV per e-mail verspreid onder de (oud-)leden van de vereniging. Daarbij is ook bekend gemaakt dat - na goed overleg hierover - het forum niet zal worden overgenomen.

Tot 1 juli 2019 kan er nog door leden gepost worden.
Na 1 juli 2019 is het forum alleen nog te raadplegen is tot de einddatum van het contract (de exacte datum wordt nog bekend gemaakt maar dit zal rond eind 2019 zijn).
Na de einddatum van het contract wordt het forum (net als de website) verwijderd.

De facebookgroep 'Naaigroep Sancho' zal op 12 april 2019 worden verwijderd.

Kijk in het subforum "Mededelingen voor berichtgeving".

Forumregels inzake copyright

Op het forum van Vereniging Sancho gelden specifieke forumregels. We willen nieuwe leden vragen deze forumregels door te nemen bij een eerste bezoek aan het forum.

In deze rubriek kan alleen gepost worden door het bestuur.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Bestuur Sancho
Bestuur
Berichten: 71
Lid geworden op: 17 mei 2015 23:48

Forumregels inzake copyright

Bericht door Bestuur Sancho » 18 mei 2015 00:01

Copyright/auteursrecht
 • Wanneer op het forum op enigerlei wijze inbreuk op het auteursrecht wordt gemaakt, kan Vereniging Sancho hiervoor aansprakelijk worden gesteld. Om problemen rondom copyright/auteursrecht te voorkomen gelden binnen Vereniging Sancho een aantal regels. Deze regels zijn in een aantal gevallen strakker dan juridisch strikt noodzakelijk is, zodat de controle op de naleving van deze regels voor onze moderators beheersbaar is. Bovendien voorkomen we hiermee de steeds weer oplaaiende discussies of iets wel of niet mag. Meer informatie over copyright en het auteursrecht kun je lezen op http://www.auteursrecht.nl en http://www.iusmentis.com
Patronen
 • - Op het forum van Vereniging Sancho is het wel toegestaan om originele patronen te ruilen, te verkopen, uit te lenen, te verhuren of weg te geven, mits je deze patronen zelf op legale wijze hebt verkregen. Het is verboden om kopieën van patronen te ruilen, te verkopen, uit te lenen, te verhuren of weg te geven.
  - Op het forum van Vereniging Sancho is het niet toegestaan om te vragen of iemand een patroon voor je overtekent, of aan te bieden dit voor iemand te doen.
Digitale bestanden
 • - Op het forum van Vereniging Sancho is het niet toegestaan om digitale bestanden of kopieën daarvan te koop aan te bieden of te vragen, tenzij het een door jou zelf ontworpen en gedigitaliseerd patroon betreft. Onder digitale bestanden vallen in ieder geval (maar niet uitsluitend) borduurpatronen, e-books, snijplotterbestanden en alle andere patronen die digitaal overdraagbaar zijn.
  - Op het forum van Vereniging Sancho is het vragen om, of het aanbieden van het digitaliseren van een afbeelding of merk logo alleen toegestaan wanneer je deze afbeelding of dit logo zelf hebt ontworpen, of wanneer je toestemming hebt van de auteursrechthebbende.
  - Op het forum van Vereniging Sancho is het verkopen van borduurpatronen alleen toegestaan als het gaat om originele patronen (niet digitaal) of borduurkaarten of cd roms. Er is alleen sprake van verkoop indien het betreffende patroon na verkoop niet meer voor de verkoper beschikbaar dan wel bruikbaar is.
  - Op het forum van Vereniging Sancho is het toegestaan om te vragen of iemand een site of webshop weet waar een bepaald patroon of bestand legaal beschikbaar is.
  - Op het forum van Vereniging Sancho is het niet toegestaan om te vragen naar bestanden die (tijdelijk) beschikbaar zijn geweest. Ook op freebies (borduurpatronen), freebooks (e-books) en andere gratis aangeboden tutorials rust auteursrecht.
E-mail
 • Op het forum van Vereniging Sancho is het niet toegestaan om e-mails, persoonlijke berichten (pb's) of andere privécorrespondentie te citeren, zonder toestemming van de auteur van het betreffende bericht.
Op het forum van Vereniging Sancho hebben moderators de mogelijkheid om zonder waarschuwing vooraf, of opgaaf van redenen topics te wijzigen, te sluiten dan wel te verwijderen als deze in strijd zijn met bovengenoemde forumregels, of op verzoek van de persoon die het topic heeft geopend.

Plaats reactie

Terug naar “Forumregels (Openbaar). Aandacht gevraagd van nieuwe leden”